De race is begonnen!

Onderhand is de race al in volle gang en het is ontzettend spannend! We zullen jullie eerst wat vertellen over de dag voor de race. De dag voor de race (7 oktober) waren de kwalificaties. Aan de hand van een kwalificatieronde wordt de volgorde van het starten bepaald. Alle teams moesten eerst een installatieronde rijden en hierna vond de echte kwalificatieronde plaats. Het team met de snelste rondetijd mocht de volgende dag als eerste starten. Deze eerste positie werd behaald door het Belgische, Powertrain Solar Team. Onze zuiderburen behaalden een tijd van twee minuten en drie seconden met hun wagen ‘Punch’. Het Nederlandse Nuon Solar Team deed het ook goed en behaalde een tijd van twee minuten en veertien seconden. Solar Team Twente had helaas technische problemen en behaalde een tijd van drie minuten en vijftien seconden. Hierdoor moesten ze ongeveer een uur later starten.

Op 8 oktober was het dan zover! De race startte om acht uur in de ochtend (Darwin tijd). Ray en Danny hadden eerst een interview met een NOS-verslaggever en daarna begonnen ze met het volgen van de zonneauto’s. Al snel haalden ze de meeste teams in. Veel teams hadden namelijk technische problemen en hierdoor ontstond er al snel een groot gat tussen de leidende en de vertraagde teams. Ray en Danny reden tot zonsondergang en op het einde van de dag haalden ze onder andere team Twente, Nuon en Tokai in. Dit betekent dat Solar Racing Groningen op dit moment de onofficiële eerste plek heeft in de race. Helaas konden Ray en Danny ‘s nachts niet rijden, omdat dan veel dieren worden aangetrokken door de nog warme weg. Hierdoor is ’s nachts rijden erg gevaarlijk in Australië.

Morgen willen Ray en Danny de eerste zijn bij de controle stop. Zo kunnen ze zien hoe de controles verlopen bij de teams die aan kop zijn. Verder proberen ze zoveel mogelijk meetgegevens en informatie over benodigdheden te verkrijgen. Dit zal ons helpen in onze voorbereidingen voor de Bridgestone World Solar Challenge in 2019.

In onze volgende blog kun je lezen over de meetgegevens en de benodigdheden voor de race. Ook zullen we in een andere blog later deze week vertellen over de dagelijkse routine van onze jongens en de bijzondere ervaringen tijdens hun Australische avontuur. Mis onze volgende blogs dus niet!