De eerste berichten vanuit Darwin!

Ray en Danny zijn alweer vijf dagen in Darwin. De eerste dagen vielen zwaar door de jetlag en het moeten aanpassen aan de nieuwe omgeving. Gelukkig duurde dit kort en ze zaten snel barstensvol energie om de uitdaging aan te gaan!

De dag na aankomst hebben de jongens een camper gehuurd in Darwin. Deze camper is meer dan alleen een vervoersmiddel! De camper trekt de aandacht van voorbijgangers en maakt iedereen aan het lachen. Het lijkt een beetje een roestige bak, maar het is een toffe manier om door de Outback van Australië te rijden. Scooby-Dooby-Doo!

Dezer dagen bereiken de voorbereidingen van de solar teams hun hoogtepunt. Ray en Danny besloten hun voordeel te doen met de beschikbare vrije tijd die de teams hebben. Ze brengen daarom hun tijd door in ‘Hidden Valley Tourist Park’, waar de meeste teams verblijven. Hier kunnen ze veel kleine details observeren die ons kunnen helpen bij het bouwen van onze zonneauto. Ze hebben zelfs al twee andere teams gesproken over hun gevoelens en verwachtingen over de race. Ook hebben Ray en Danny de pitstraten bekeken, waar ze de laatste tests en aanpassingen aan de auto’s konden bekijken. Veel teams testen hun auto ook op ‘Cox Peninsula Road’. Ray en Danny reden hier naartoe in de hoop wat testritten te kunnen aanschouwen. Het wachten werd snel beloond en ze zagen onze landgenoten, team Twente en Eindhoven, voorbij racen.

Al rondrijdend door de omgeving van Darwin, merkten de jongens een aantal dingen op over het klimaat en de natuur. Het klimaat in Darwin is erg heet en vochtig, terwijl de lente pas net is begonnen. Dit klimaat zal nog veranderen tijdens de reis van 3000 kilometer. Dit zijn omstandigheden waar we rekening mee moeten houden tijdens het ontwerpen van de auto. De natuur is ook adembenemend. Tijdens één van hun ritten door Darwin kwamen ze een gigantisch termietennest tegen. Dit was natuurlijk een mooi moment voor een foto.

De derde dag begonnen Ray en Danny bij de pitstraten, hier zagen ze testritten op de testbaan. Sommige teams dreven hun wagen tot het uiterste en behaalden zelfs de maximaal toegestane snelheid. Hier spraken Ray en Danny tevens team Eindhoven en het Zweedse JU Solar team. Zij gaven veel nuttige tips en waarschuwingen over de technische problemen kunnen ontstaan tijdens het ontwerp, het bouwen en testen van de zonneauto.

Tenslotte, waren gisteren de eerste autokeuringen. Het is Ray en Danny gelukt hier bij te zijn en de details van de auto’s te bekijken. Deze keuringen zijn een goede plek voor observaties. De problemen waar de teams tegenaanlopen helpen namelijk bij onze voorbereiding voor de Bridgestone World Solar Challenge in 2019! Een goed begin is het halve werk ;)

Binnenkort kun je de blog over het interview met het ITU solar team lezen. Mis het niet!